Plavina

Kvalitetno crno vino

Karakteristična Plavina dobiva se od autohtone crne sorte grožđa u vinogorjima Dalmacije. Ovo pitko i lagano vino karakterizira svijetla rubin crvena boja te ugodan sortni miris i okus, što ga čini prikladnim za svakodnevnu konzumaciju. Servira se na sobnoj temperaturi, a pravi dalmatinski gušt pruža u kombinaciji s pikantnim sirevima, jelima od tamnog mesa i plavom ribom.

Vinograd

Na povijesnom mjestu između tri planine i rijeke smješteno je Petrovo polje, u kojem se uzgaja vinova loza još iz doba Rimskog Carstva. Na tim, suncem obasjanim drniškim vinogradima dozrijeva grožđe kojem jedinstven spoj sunca, kamena i specifične klime daje posebnu aromu i okus.

Pakiranja

1l, 3l, 5l

Regija

Primorska Hrvatska - Dalmatinska zagora

Sorta

100% Plavina

Alkoholna jakost

13,0% vol.

Temperatura serviranja

18-20°C

Preporuka

Servira se na sobnoj temperaturia dobro se slaže sa pikantnim sirevima,jelima od tamnog mesa i plave ribe.

Vinograd

Petrovo polje

Sjeverni vjetrovi Velebita i blaga mediteranska klima čine drniško polje jednim od najplodnijih polja u Dalmaciji. Danas u jugozapadnom dijelu postoji plantaža vinograda od starijih nasada iz osamdesetih, do mlađih vinograda iz 2002. Na 190 ha vinograda pretežno smeđeg tla vapnenca, uzgajaju se domaće sorte vinove loze debit, plavine i maraštine, ali i stranih sorti poput merlot, rkaciteli, cabernet sauvignon, syrah, koje su se pokazale kao izuzetno prilagodljive na tom području. Od grožđa drniškog kraja kroz stoljeća su se dobivala odlična vina koja su krijepila dušu i tijelo, a uz komad nezaobilaznog drniškog pršuta čine potpuni gastronomski užitak za svako nepce.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No