Drniški Merlot

Vrhunsko crno vino

Područje Petrova polja sadržava najbolje od sjevera i juga, dajući karakteristična vina koje krasi tamna, granat crvena boja s prepoznatljivim sortnim mirisom i razvijenim bouquetom. Posebna svježina ovog Merlota u vama će probuditi želju da otkrijete bogate gastronomske specijalitete drniškog područja.

Vinograd

Na povijesnom mjestu između tri planine i rijeke smješteno je Petrovo polje, u kojem se uzgaja vinova loza još iz doba Rimskog Carstva. Na tim, suncem obasjanim drniškim vinogradima dozrijeva grožđe kojem jedinstven spoj sunca, kamena i specifične klime daje posebnu aromu i okus.

Pakiranja

0,187L; 0,75L; 1,0L

Regija

Primorska Hrvatska-Dalmatinska zagora

Sorta

100% Merlot

Alkoholna jakost

14,0%vol.

Temperatura serviranja

18-20°C

Preporuka

Poslužuje se uz mnoga jela,a naročito uz meso divljači, sva tamna mesa, te biranu ribu sa roštilja.

Vinograd

Petrovo polje

Sjeverni vjetrovi Velebita i blaga mediteranska klima čine drniško polje jednim od najplodnijih polja u Dalmaciji. Danas u jugozapadnom dijelu postoji plantaža vinograda od starijih nasada iz osamdesetih, do mlađih vinograda iz 2002. Na 190 ha vinograda pretežno smeđeg tla vapnenca, uzgajaju se domaće sorte vinove loze debit, plavine i maraštine, ali i stranih sorti poput merlot, rkaciteli, cabernet sauvignon, syrah, koje su se pokazale kao izuzetno prilagodljive na tom području. Od grožđa drniškog kraja kroz stoljeća su se dobivala odlična vina koja su krijepila dušu i tijelo, a uz komad nezaobilaznog drniškog pršuta čine potpuni gastronomski užitak za svako nepce.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No