Kaštelet

Kvalitetno crno vino

Na osunčanim padinama poluotoka Pelješca nastaje ovo suho crno vino napravljeno od sorte Plavac mali. Vino Kaštelet je intenzivne, kao rubin crvene boje, bogate arome i trpkog harmoničnog okusa. Svoje ime ponosno nosi po proizvodnji koja se odvijala u starim dalmatinskim gradićima, dvorcima poznatim po imenu Kašteleti.

Vinograd

Drugi po veličini hrvatski poluotok skriva pravo bogatstvo prirode i kulture na svom razigranom brdovito-brežuljkastom području. Na smeđem tlu, bogatom vapnencima i dolomitima, uzgajaju se sorte plavac mali u vinogradima individualnih proizvođača. Pelješac je doista sinonim za dobro vino jer ga obilježava mediteranska klima s karakterističnim mikroklimatskim elementima te obiljem sunca, što pruža idealne uvjete za dozrijevanje grožđa visoke kvalitete.

Zahvaljujući trostrukoj insolaciji koja dolazi direktno od Sunca te refleksijom mora i kamena, grožđe uzgajano na tim područjima dobiva veliki postotak šećera uz bogatu aromu i okus.

Pakiranja

0,75 L

Regija

Primorska Hrvatska - Srednja i južna Dalmacija

Sorta

100% Plavac mali

Alkoholna jakost

12,0% vol.

Temperatura serviranja

18-20°C

Preporuka

Poslužuje se uz hladna predjela,jela od plave ribe,tamnog mesa i raznih sireva.

Vinograd

Pelješac

U ovom vinarskom raju prevladavaju srednje mjesečne i godišnje vrijednosti temperature zraka što pogoduje uzgoju vinove loze i dozrijevanju najkvalitetnijeg grožđa. Vinogradi položeni na južnim i jugozapadnim strminama najčuveniji su hrvatski vinogradi s najviše sunca, obzirom da godišnji broj sunčanih sati na području Pelješca iznosi 2579. Bogatu proizvodnju vina na Pelješac donijeli Grci a usavršili stari Rimljani, a danas se većina proizvodnje odvija u malim količinama koje kriju brojni vinski podrumi diljem poluotoka. Pelješki vinogradi čuvaju tradiciju proizvodnje vrhunskih vina već stoljećima i zato svaka kapljica vina skriva čudesnu pelješku ljepotu satkanu od sunca, mora, i jedinstvenog plavetnila.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No