Kvasina

Kroz povijest kvasina je bila poznata prije kao piće. Rimski legionari su nosili kvasinu i pili da im da snagu i da ih štiti od bolesti. Piće se zvalo «POSKA». U sredozemlju se kvasina mješala sa biljnim uljima te pila sama ili sa kruhom. U našoj zemlji naši težaci kvasinu su koristili za piće posebice […]

Kroz povijest kvasina je bila poznata prije kao piće. Rimski legionari su nosili kvasinu i pili da im da snagu i da ih štiti od bolesti. Piće se zvalo «POSKA». U sredozemlju se kvasina mješala sa biljnim uljima te pila sama ili sa kruhom.

U našoj zemlji naši težaci kvasinu su koristili za piće posebice u krajevima gdje je kvaliteta vode za piće bila loša te su kvasinom popravljali kvalitetu vode i štitili svoje zdravlje.
Imala je veliku uporabu u narodnoj medicini jer djeluje protumikrobiološki. Rijetko koja namirnica obiluje svojstvima kao kvasina. Nezamjenjivi je začin, štiti hranu, djeluje zaštitno i ljekovito na ljudski organizam.

Sadržava vitamine, bjelančevine, minerale, aminokiseline potrebite u zdravoj prehrani. I danas je proizvodnja kvasine u potpunosti biološka.

Podijeli

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No