Notice: Undefined offset: 2 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined offset: 1 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined variable: berbePrint in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 27

Šjor Bepo

Stolno vino

Šjor Bepo je omiljeni gost svake fešte! Ovo stolno bijelo suho vino proizvedeno je od jedne ili više sorti grožđa, a pije se uz kuhanu ribu i bijelo meso, bez obzira jeste li kod prijatelja, u konobi ili uživate u pogledu sa svog balkona.

Vinograd

Na povijesnom mjestu između tri planine i rijeke smješteno je Petrovo polje, u kojem se uzgaja vinova loza još iz doba Rimskog Carstva. Na tim, suncem obasjanim drniškim vinogradima dozrijeva grožđe kojem jedinstven spoj sunca, kamena i specifične klime daje posebnu aromu i okus.

Packagings

1,0L; 5,0L

Variety

Miješavina sorti

Alcohol by volume

11,0-12,0%vol.

Serving temperature

11-12°C

Recommendation

Pije se uz kuhanu ribu i bijelo meso.

Vinograd

Petrovo polje

Sjeverni vjetrovi Velebita i blaga mediteranska klima čine drniško polje jednim od najplodnijih polja u Dalmaciji. Danas u jugozapadnom dijelu postoji plantaža vinograda od starijih nasada iz osamdesetih, do mlađih vinograda iz 2002. Na 190 ha vinograda pretežno smeđeg tla vapnenca, uzgajaju se domaće sorte vinove loze debit, plavine i maraštine, ali i stranih sorti poput merlot, rkaciteli, cabernet sauvignon, syrah, koje su se pokazale kao izuzetno prilagodljive na tom području. Od grožđa drniškog kraja kroz stoljeća su se dobivala odlična vina koja su krijepila dušu i tijelo, a uz komad nezaobilaznog drniškog pršuta čine potpuni gastronomski užitak za svako nepce.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No