Rose

Kvalitetno vino

Rose nastaje od tradicionalne dalmatinske sorte grožđa Plavine i kao pravi rose, lepršavog je i voćnog okusa. Idealno je za posluživanje u proljetnim i ljetnim danima, kada najviše tražimo osvježenje.

 

Vinograd

Na povijesnom mjestu između tri planine i rijeke smješteno je Petrovo polje, u kojem se uzgaja vinova loza još iz doba Rimskog Carstva. Na tim, suncem obasjanim drniškim vinogradima dozrijeva grožđe kojem jedinstven spoj sunca, kamena i specifične klime daje posebnu aromu i okus.

Pakiranja

0,187 L, 0,75 L i 10 L

Regija

Primorska Hrvatska - Dalmatinska zagora

Sorta

Plavina

Alkoholna jakost

13,5% vol.

Temperatura serviranja

10-12ºC

Preporuka

Poslužiti uz jela s morskim plodovima, uz jela od tjestenine i salate.

Vinograd

Petrovo polje

Sjeverni vjetrovi Velebita i blaga mediteranska klima čine drniško polje jednim od najplodnijih polja u Dalmaciji. Danas u jugozapadnom dijelu postoji plantaža vinograda od starijih nasada iz osamdesetih, do mlađih vinograda iz 2002. Na 190 ha vinograda pretežno smeđeg tla vapnenca, uzgajaju se domaće sorte vinove loze debit, plavine i maraštine, ali i stranih sorti poput merlot, rkaciteli, cabernet sauvignon, syrah, koje su se pokazale kao izuzetno prilagodljive na tom području. Od grožđa drniškog kraja kroz stoljeća su se dobivala odlična vina koja su krijepila dušu i tijelo, a uz komad nezaobilaznog drniškog pršuta čine potpuni gastronomski užitak za svako nepce.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No