Pošip

Grand Cru

Hvarsko vinogorje dom je ovog suhog bijelog vina zlatnožute boje sa zelenkastim sjajem te izraženog mirisa u kojem dominiraju citrusi, marelica i arome mediteranskog bilja. Osebujnog, punog okusa, ovo vrhunsko vino odiše svježinom i mineralnošću. Pravi gurmani znaju da kapljica Pošipa odlično prija uz sva jela od ribe i školjaka, a izvrsno pristaje i uz pikantnije sireve, baš po mjeri uživanja srednje i južne Dalmacije.

Vinograd

Vrhunsko vino Pošip proizvodi se od grožđa koje se uzgaja na južnim padinama otoka Hvara, na položaju zvanom “Hvarske plaže”.

Pakiranja

0,75L

Regija

Srednja i južna Dalmacija

Sorta

100% Pošip

Alkoholna jakost

13,0% vol.

Temperatura serviranja

10-12°C

Preporuka

Odlično prija uz sva jela od ribe, školjaka, te izvrsno pristaje uz pikantnije sireve.

Vinograd

Hvarske plaže

Ovaj se položaj prostire u dužini preko 10 km i obuhvaća tri katastarske općine: Svirče, Vrisnik i Pitve. Ova tla sadrže malo humusa i veliku količinu vapna. Veličina prosječne parcele je oko 1000m2, razmaci sadnje su od 1 do 1,2 x 1,2 do 1,4, broj trskova po ha iznosi oko 6500, sustav uzgoja je niski, na krakove (3-4), oblika “en gobelet”. Zbog malih vinogradarskih površina u privatnom vlasništvu, te s obzirom na nagib terena, a i uzgojni oblik koji se koristi kao i razmak sadnje, obrada tla je većinom ručna. Pošip kao autohtona sorta s Korčule a u zadnjih petnaestak godina uvedena je u nasade ovog položaja gdje zbog karakteristika i ekoloških uvjeta položaja daje vrhunsko bijelo vino.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No