Notice: Undefined offset: 2 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined offset: 1 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined variable: tabsPrint in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 17

Notice: Undefined variable: berbePrint in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 27

Plavina

Kvalitetno crno vino

Karakteristična Plavina dobiva se od autohtone crne sorte grožđa u vinogorjima Dalmacije. Ovo pitko i lagano vino karakterizira svijetla rubin crvena boja te ugodan sortni miris i okus, što ga čini prikladnim za svakodnevnu konzumaciju. Servira se na sobnoj temperaturi, a pravi dalmatinski gušt pruža u kombinaciji s pikantnim sirevima, jelima od tamnog mesa i plavom ribom.

Vinograd

Na povijesnom mjestu između tri planine i rijeke smješteno je Petrovo polje, u kojem se uzgaja vinova loza još iz doba Rimskog Carstva. Na tim, suncem obasjanim drniškim vinogradima dozrijeva grožđe kojem jedinstven spoj sunca, kamena i specifične klime daje posebnu aromu i okus.

Packagings

1l, 3l, 5l

Region

Primorska Hrvatska - Dalmatinska zagora

Variety

100% Plavina

Alcohol by volume

13,0% vol.

Serving temperature

18-20°C

Recommendation

Servira se na sobnoj temperaturia dobro se slaže sa pikantnim sirevima,jelima od tamnog mesa i plave ribe.

Vinograd

Petrovo polje

Sjeverni vjetrovi Velebita i blaga mediteranska klima čine drniško polje jednim od najplodnijih polja u Dalmaciji. Danas u jugozapadnom dijelu postoji plantaža vinograda od starijih nasada iz osamdesetih, do mlađih vinograda iz 2002. Na 190 ha vinograda pretežno smeđeg tla vapnenca, uzgajaju se domaće sorte vinove loze debit, plavine i maraštine, ali i stranih sorti poput merlot, rkaciteli, cabernet sauvignon, syrah, koje su se pokazale kao izuzetno prilagodljive na tom području. Od grožđa drniškog kraja kroz stoljeća su se dobivala odlična vina koja su krijepila dušu i tijelo, a uz komad nezaobilaznog drniškog pršuta čine potpuni gastronomski užitak za svako nepce.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No