Pelinkovac

Biljni liker

U najtoplijem dijelu ljeta, na padinama dalmatinskog krša, prikuplja se aromatsko bilje koje maceracijom u kvalitetnom alkoholu dobiva karakterističan i prepoznatljiv okus. Tako nastaje «ljekoviti» liker Pelin, koji se tradicionalno preporučuje za bolji tek jer svojim gorkastim okusom s blagim natruhama citrusa otvara apetit. Nazdravite prije gozbe i uživajte u okusima Dalmacije!

Pakiranja

0,7 i 0,1 litara

Alkoholna jakost

31% vol.

Šećer

100 g/l

Preporuka

Preporuča se kao aperitiv koji svojim gorkastim okusom s blagim natruhama citrusa otvara apetit prije obroka.

Maceracija

Samoniklo aromatsko bilje za proizvodnju macerata za Pelinkovac prikuplja se u ljetnom periodu na padinama krša dalmatinske zagore.

Neke od aromatskih biljaka optimalne uvjete za maceraciju postižu kada se nakon branja suše na zraku na sjenovitim stranama, izložene utjecaju vjetrova gdje se spajaju zračne mase koje dolaze sa mora i planinskih vrhova dinarskog lanca. Tek tada je spremno aromatsko bilje za maceraciju.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No