Notice: Undefined offset: 2 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined offset: 1 in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 11

Notice: Undefined variable: tabsPrint in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 17

Notice: Undefined variable: berbePrint in /home/dalmaci4/public_html/wp-content/themes/dv/single-proizvod.php on line 27

Kaštelet

Kvalitetno crno vino

Na osunčanim padinama poluotoka Pelješca nastaje ovo suho crno vino napravljeno od sorte Plavac mali. Vino Kaštelet je intenzivne, kao rubin crvene boje, bogate arome i trpkog harmoničnog okusa. Svoje ime ponosno nosi po proizvodnji koja se odvijala u starim dalmatinskim gradićima, dvorcima poznatim po imenu Kašteleti.

Vinograd

Drugi po veličini hrvatski poluotok skriva pravo bogatstvo prirode i kulture na svom razigranom brdovito-brežuljkastom području. Na smeđem tlu, bogatom vapnencima i dolomitima, uzgajaju se sorte plavac mali u vinogradima individualnih proizvođača. Pelješac je doista sinonim za dobro vino jer ga obilježava mediteranska klima s karakterističnim mikroklimatskim elementima te obiljem sunca, što pruža idealne uvjete za dozrijevanje grožđa visoke kvalitete.

Zahvaljujući trostrukoj insolaciji koja dolazi direktno od Sunca te refleksijom mora i kamena, grožđe uzgajano na tim područjima dobiva veliki postotak šećera uz bogatu aromu i okus.

Packagings

0,75 L

Region

Primorska Hrvatska - Srednja i južna Dalmacija

Variety

100% Plavac mali

Alcohol by volume

12,0% vol.

Serving temperature

18-20°C

Recommendation

Poslužuje se uz hladna predjela,jela od plave ribe,tamnog mesa i raznih sireva.

Vinograd

Pelješac

U ovom vinarskom raju prevladavaju srednje mjesečne i godišnje vrijednosti temperature zraka što pogoduje uzgoju vinove loze i dozrijevanju najkvalitetnijeg grožđa. Vinogradi položeni na južnim i jugozapadnim strminama najčuveniji su hrvatski vinogradi s najviše sunca, obzirom da godišnji broj sunčanih sati na području Pelješca iznosi 2579. Bogatu proizvodnju vina na Pelješac donijeli Grci a usavršili stari Rimljani, a danas se većina proizvodnje odvija u malim količinama koje kriju brojni vinski podrumi diljem poluotoka. Pelješki vinogradi čuvaju tradiciju proizvodnje vrhunskih vina već stoljećima i zato svaka kapljica vina skriva čudesnu pelješku ljepotu satkanu od sunca, mora, i jedinstvenog plavetnila.

Pomalo, prvo potvrdite da ste punoljetni.

Da Ne

Take it easy and first confirm that you are of legal age.

Yes No