
Sveta Cecilija
Kvalitetno vino
Kvalitetno crno vino
Na osunčanim padinama poluotoka Pelješca nastaje ovo suho crno vino napravljeno od sorte Plavac mali. Vino Kaštelet je intenzivne, kao rubin crvene boje, bogate arome i trpkog harmoničnog okusa. Svoje ime ponosno nosi po proizvodnji koja se odvijala u starim dalmatinskim gradićima, dvorcima poznatim po imenu Kašteleti.
Drugi po veličini hrvatski poluotok skriva pravo bogatstvo prirode i kulture na svom razigranom brdovito-brežuljkastom području. Na smeđem tlu, bogatom vapnencima i dolomitima, uzgajaju se sorte plavac mali u vinogradima individualnih proizvođača. Pelješac je doista sinonim za dobro vino jer ga obilježava mediteranska klima s karakterističnim mikroklimatskim elementima te obiljem sunca, što pruža idealne uvjete za dozrijevanje grožđa visoke kvalitete.
Zahvaljujući trostrukoj insolaciji koja dolazi direktno od Sunca te refleksijom mora i kamena, grožđe uzgajano na tim područjima dobiva veliki postotak šećera uz bogatu aromu i okus.
0,75 L
Primorska Hrvatska - Srednja i južna Dalmacija
100% Plavac mali
12,0% vol.
18-20°C
Poslužuje se uz hladna predjela,jela od plave ribe,tamnog mesa i raznih sireva.
Vinograd
U ovom vinarskom raju prevladavaju srednje mjesečne i godišnje vrijednosti temperature zraka što pogoduje uzgoju vinove loze i dozrijevanju najkvalitetnijeg grožđa. Vinogradi položeni na južnim i jugozapadnim strminama najčuveniji su hrvatski vinogradi s najviše sunca, obzirom da godišnji broj sunčanih sati na području Pelješca iznosi 2579. Bogatu proizvodnju vina na Pelješac donijeli Grci a usavršili stari Rimljani, a danas se većina proizvodnje odvija u malim količinama koje kriju brojni vinski podrumi diljem poluotoka. Pelješki vinogradi čuvaju tradiciju proizvodnje vrhunskih vina već stoljećima i zato svaka kapljica vina skriva čudesnu pelješku ljepotu satkanu od sunca, mora, i jedinstvenog plavetnila.